HTML

Innováció - sztráda a jövőbe!

Az innováció a legfontosabb az üzleti folyamatok közül. Az innovációs folyamat során új érték teremtődik és növekszik a hatékonyság. Ez a valódi forrása a hosszú távú versenyelőnynek.

akciók

2008.02.01. 10:22 tottico/innostrada

Az innováció mérése

Az információgyűjtés a vállalkozások innovációs tevékenységéről és teljesítményéről számos ok miatt vált fontossá. Az innovációs felmérések során fény derül arra, hogy a vállalkozások milyen innovációhoz kapcsolódó, innovációt eredményező tevékenységet folytatnak; végeznek-e kutatás-fejlesztést, alkalmazzák-e a vállalaton kívül létrejövő tudást és technológiát a K+F tevékenységük során, az innováció érdekében fordítanak-e figyelmet a munkaerő folyamatos képzésére, vagyis mit tesznek annak érdekében, hogy fenntartsák a szervezet (és ezáltal a régió) megújuló képességét.


Miért van szükség a vállalati innováció mérésére?

  • az innováció a versenyképesség forrása: a versenyképesség növelése érdekében szükséges az innovációs folyamat összefüggéseinek, természetének feltárása, megértése,
  • az innovációs folyamatot támogató legfontosabb szereplők a vállalkozások: tudatosítani kell velük meghatározó szerepüket a folyamatban,
  • a modern gazdaságpolitika az innováció-politikát a középpontba állítja: az innovációs felmérés segít az innovációs politika kialakításában azáltal, hogy feltárja a fejlesztendő területeket.

Az egyik legkorszerűbb mérési eljárás az Innováció audit;

http://www.innostrada.hu/innoaudit

Szólj hozzá!

Címkék: innováció audit mérése


A bejegyzés trackback címe:

https://innostrada.blog.hu/api/trackback/id/tr12320613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása