HTML

Innováció - sztráda a jövőbe!

Az innováció a legfontosabb az üzleti folyamatok közül. Az innovációs folyamat során új érték teremtődik és növekszik a hatékonyság. Ez a valódi forrása a hosszú távú versenyelőnynek.

akciók

2008.01.13. 09:43 tottico/innostrada

Vállalatok innovatív bemenetei

Az 5G innovációs folyamatok értelmezése során figyelembe vett egyik terület az úgynevezett innovatív bemenetek területe.

Egy szervezet innovatív bemeneteit a tudástőkésítéshez és a tudásáramláshoz való viszonya határozza meg. Az innovációs folyamatok menetét és sikeresélyeit alapvetően a korszerű termeléshez szükséges tudás beáramlásának a sebessége és adaptálásuk hatékonysága befolyásolja. A kritikus bemenet a sikerhez a ciklusidő csökkentése. Ez az az időintervallum, ami egy új ötlet, elmélet kidolgozásával kezdődik, és a termék kifejlesztésén keresztül a piaci értékesítésig tart.

A ciklusidő csökkentési kényszere viszont felértékeli a hálózati korporációk, együttműködési formák szerepét azon egyszerű okból, hogy a benne résztvevő cégek  versenyelőnyének kialakításához nagyobb sikerrel járul hozzá, semmint azt a magányos farkasoknak sikerülne önállóan kialakítani. A technológiai és gazdasági sikerhez szükség van „….annak felismerése, hogy a technológiai fejlesztés és az önszerveződő hálózatok összefonódása kulcstényezővé vált”. Ahhoz hogy ezt a vállalatok képesek legyenek megtenni, hatékony hálózati menedzsment politikát kell folytatniuk, és létrehozni megfelelő szervezeti egységüket a versenyképesség folyamatos vizsgálatára (competitive intelligence), vagy erre a feladatra innovációs szolgáltatókat igénybe venni.

Szólj hozzá!

Címkék: hálózati vállalkozások innovatív bemenetei korporációk


A bejegyzés trackback címe:

https://innostrada.blog.hu/api/trackback/id/tr98295336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása