HTML

Innováció - sztráda a jövőbe!

Az innováció a legfontosabb az üzleti folyamatok közül. Az innovációs folyamat során új érték teremtődik és növekszik a hatékonyság. Ez a valódi forrása a hosszú távú versenyelőnynek.

akciók

2009.05.20. 08:44 tottico/innostrada

Panama mögé csúsztunk

 

A Világgazdasági Fórum 2008-as versenyképességi rangsorában Magyarország a 62. helyen található. A minket közvetlenül megelőző négy ország Panama, Costa Rica, Mexikó és Horvátország. Akiket pedig éppen lehagyunk, azok Törökország, Brazília, Montenegró és Kazahsztán. Az egy évvel korábbi méréshez képest Magyarországot 14 ország hagyta le, 113 mutatóból 64-ben romlott megítélésünk; az egy évvel korábbi rangsorhoz képest hazánk pozíciójának romlása a második legjelentősebb volt.
 

A lecsúszásunk valódi oka nem gazdasági, hanem társadalmi, ezen belül is az értékválság. Az értékek devalválódásának két forrása is van, az egyiket a választott vezetőinket minősítő "fejétől bűzlik a hal" népi mondás jellemez, míg a másikat Szécheny mondása, amelyben arra utal, hogy azt érdemelünk amilyen vezetőket választunk magunknak.

Nem ismerek olyan magyart, aki ne lenne kíváló a "diagnózis" felállításában, aki ne lenne képes fejből és különösebb megerőltetés nélkül legalább ezer okot megnevezni, hogy miért nem működik, miért sikertelen vagy éppen rossz ...

Azonban nagyon kevés azok száma, akik arra is választ tudnak adni, hogy mit kellene tenni a problémák megoldására, és még kevesebb azok száma, akik ezeket a válaszokat megfontoltan, a maguk komplex hatásainak ismeretében képesek megfogalmazni. 

Panama tehát már példaként lebeg elöttünk, és a panamázás a fejlődés következő csúcsát jelentheti. Ezt érdemeltük, mert erre adtuk voksunkat. Magunkat hibáztassuk :((

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://innostrada.blog.hu/api/trackback/id/tr601132813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása