HTML

Innováció - sztráda a jövőbe!

Az innováció a legfontosabb az üzleti folyamatok közül. Az innovációs folyamat során új érték teremtődik és növekszik a hatékonyság. Ez a valódi forrása a hosszú távú versenyelőnynek.

akciók

2008.01.09. 18:54 tottico/innostrada

Az 5. generációs innovációs folyamatról

A vállalkozás vezetésének korszerű 5. generációs innovációs modelljét a komplexitás jellemzi. Ez a tudás által vezérelt (knowledge-driven) gazdaság modellje, amely rendszerszemléletű megközelítésében már magában foglalja lényegében a stratégiai és az üzlet~ vagy üzemviteli irányítást egyaránt. Kiemelt figyelmet fordít a stratégiai partnerkapcsolatokra a beszállítói körrel, rendszeresen igénybe veszi a tanácsadó-elemző szolgáltatásokat, szoros kapcsolatot ápol a végfogyasztókkal, odafigyel a K+F szimulációs modellezésére, horizontális kapcsolatokat épít ki a kutatásban, együttműködést alakít ki a fejlesztő csoportokkal vagy a marketingben, illetve előtérbe helyezi a minőséget. A generációváltás azonban itt valójában nem más, mint az innováció kiterjesztése, az új tényezők figyelembe vétele, amelynek során mindegyik innovációs modell tartalmazza az előzőek főbb elemeit, megoldásait.

Az 5. generációs innovációs folyamat legfőbb jellemzői;

  • Stratégiai alap: együttműködő innovációs rendszerek
  • Fejlesztési elvek: a teljes innovációs folyamat hálózati kezelése
  • Változásokat generáló tényezők: kaleidoszkopikus, dinamikus
  • Jellemzői: intellektuális képességek és hatások
  • Szerkezete: szimbiotikus hálózatok
  • Humán kapcsolatok: ön-menedzselő "tudás-alkalmazottak" (knowledge workers)
  • Folyamatok: tanulás – tudás folyam, interdiszciplináris
  • Technológiák; Intelligens tudás processzorok
  • A tudás átadásának módja; Tudáshálók

Szólj hozzá!

Címkék: folyamat innovációs 5. jellemzői generációs


A bejegyzés trackback címe:

https://innostrada.blog.hu/api/trackback/id/tr86291221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása