HTML

Innováció - sztráda a jövőbe!

Az innováció a legfontosabb az üzleti folyamatok közül. Az innovációs folyamat során új érték teremtődik és növekszik a hatékonyság. Ez a valódi forrása a hosszú távú versenyelőnynek.

akciók

2008.08.17. 11:32 tottico/innostrada

Pegazus vagy hintaló?

2008 augusztus 08-án Debrecenben az Innostrada klaszter konferenciát szervezett a klaszteresedés hazai nehézségeiről és sikereiről.

A legújabb típusú innovációs folyamatok elemzése során elsősorban a fejlett országokban - s valljuk be ők évtizedekkel elöttünk járnak - egyértelműen megfigyelhető az az átalakulási folyamat, amelyben korábban egymástól elkülönült területek (a K+F közösségi intézményei, vagyis az egyetemek, a vállalati szféra és a kormányzat) egyre szorosabb együttműködést építettek ki, illetve vették át részben egymás szerepét.

A konferencia előadásai megtekinthetőek a www.innostrada.hu portálon.

Konferenciánkon az önszerveződésről volt szó, a hazai klaszterizációs folyamatokban részt vevők - állami-gazdasági és/vagy közösségi szereplők - találkoztak az érdeklődőkkel, hogy megosszák tapasztalataikat a klaszterizációról, mint az gazdasági versenyelőny megszerzésének leghatékonyabb módszerről.

Mely gazdasági ágazatokban van lehetőség a klaszterizációra? Hogyan fogjak hozzá, és ha már hozzáfogtam, hol vannak a megvalósítás buktatói? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphat választ a Klaszter Konferencián.

A konferencia egy pillanatfelvétel a klaszteresedés hazai valóságáról, a sikeres és sikertelen klaszterekről és partnerkezdeményezésekről, a klaszter alapítási, építési és szervezési folyamat tapasztalatairól.

 

Szólj hozzá!

Címkék: konferencia klaszter


A bejegyzés trackback címe:

https://innostrada.blog.hu/api/trackback/id/tr25619594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása